Zakaj izbrati polikarbonatne plošče?

Nasveti

Predstavljamo vam številne možnosti in prednosti uporabe polikarbonatnih plošč.

Postavljate nadstrešek za vaš avtomobil ali teraso? Gradite zimski vrt ali pa bi radi zasteklili balkon? Bi radi že v nekaj mesecih uživali v domači zelenjavi iz vašega čisto novega rastlinjaka? Če ste na katerega od vprašanj odgovorili pritrdilno, potem se boste kmalu znašli pred odločitvijo, kateri material pri gradnji izbrati.

Pri izbiri strešne kritine ali stenskih površin imate več možnosti. Kot odlično alternativo steklu in plastiki vam pri nas ponujamo polikarbonatne plošče Duallexan s široko možnostjo uporabe. Poleg naštetega – nadstreški za avtomobile, terase, zimski vrtovi, balkoni, rastlinjaki – lahko plošče uporabite tudi pri pergolah in ostalih stenskih površinah. Recimo svetlobni trakovi v industrijskih objektih in podobno.

Zakaj izbrati ravno te?

Odlikujejo jih številne prednosti. Posebna X struktura plošč je njihova velika konkurenčna prednost, saj so plošče na enaki podlagi nosilnejše in stabilnejše, majhen razmak med komorami pa zagotavlja tudi boljšo odpornost na udarce. Gre torej za izjemno trpežen material, ki je odporen na udarce, UV in vremenske vplive.

Med prednosti zagotovo sodi tudi vizualna in estetska privlačnost, zaradi katere se plošče odlično podajo tudi terasam, zaščitnim nadstrešnicam, vrtnim hišam ali vhodom v hišo. Izbirate lahko med pestrim naborom barv in dimenzij, njihova prozornost pa vam omogoča dobro prepustnost svetlobe, zaradi česar se boste lahko na vaši terasi prepustili ravno pravi meri sončnih žarkov ali pa vašim rastlinam v rastlinjaku zagotovili dovoljšnjo mero svetlobe. Pri tem pa vam ni treba skrbeti za raven toplote, saj je z večslojno izvedbo poskrbljeno tudi za odlično izolativnost.

Nenazadnje pa je njihova prednost tudi enostavna uporaba in montaža, ki jo bo zmogel vsakdo z malce mojstrske žilice.

Več o polikarbonatnih ploščah Duallexan preberite tukaj.

Več člankov