S svojimi rokami do novega nadstreška

Nasveti

Načrtovanje in postavitev nadstreška, ki bo zadostil vsem našim potrebam in nam služil vrsto let, zagotovo ni naloga, s katero bi se soočili pogosto. A če je v nas vsaj malo mojstrske žilice, se lahko z njo brez težav spoprimemo sami. Vse kar potrebujemo je le izbira pravih materialov.

Nadstreški so vse pogostejša izbira vseh, ki razmišljajo o tem, kako pred vremenskimi vplivi zaščititi svojega jeklenega konjička ali pa, kako si na vrtu zagotoviti lep in funkcionalen kotiček za posedanje v toplejših mesecih. Možnosti, kakšen nadstrešek izbrati in kako ga postaviti, je veliko. A med enostavnejše in predvsem cenovno ugodnejše zagotovo sodijo tako imenovani gotovi nadstreški, ki jih lahko postavite popolnoma sami. Praktično, kajne? 

Naj vam predstavimo nekaj preprostih korakov, ki vas pripeljejo do postavitve kakovostnih Gutta Premium nadstreškov, s kar 10 leti garancije.

Prvi korak: Določitev dimenzij

Prva stvar, ki jo boste morali določiti, če želite sami postaviti gotovi nadstrešek, je prostor, ki bo nadstrešku namenjen. Ugotoviti morate, koliko ravne površine lahko zagotovite, saj bo ta v naslednjih korakih omejevala vaša izbiro med ponudbo različnih dimenzij gotovih nadstreškov. Te se razlikujejo glede na širino, globino, dolžino, notranjo in zunanjo višino ter glede na število stebrov in pokrivnih plošč. 

Drugi korak: Izbira barv

Vizualna podoba samega nadstreška, kamor sodi predvsem izbira barve, je sicer pogosto ena od prvih odločitev, ki jih sprejmemo, ko se odločimo za gradnjo nadstreška. Tudi pri izbiri barve gotovih nadstreškov imamo več možnosti, ki jih običajno prilagajamo obstoječim barvam na naši hiši – na primer barvi vrat in oken. Katera bi se slednjimi najbolj skladala? Je to morda bela? Rjava? Svetlo siva?

Tretji korak: Izbira plošče 

Ko govorimo o izbiri strešnih plošč imamo v mislih polikarbonatne plošče Duallexan, ki so trpežne, enostavne za uporabo ter odporne na udarce, UV in vremenske vplive. Standardna debelina plošče je 16 milimetrov, najpogostejša izbira pa prozorna izvedba. A so tudi tukaj seveda možne nekatere prilagoditve – na primer izbira barve opala ali rjavo dimljene. 

Četrti korak: Umestitev odtočne cevi

Še zadnja v vrsti izbir, ki so vam na voljo pri gotovih nadstreških, je izbira, na kateri strani bi želeli namestiti odtočno cev iz žleba, ki je že integriran v samo konstrukcijo nadstreška. Ko sklenete še to odločitev, je nadstrešek že skoraj pred vami. 

Peti korak: Postavitev

V kompletu nadstreška boste prejeli vse potrebne dele ter jasna in nazorna navodila, ki vam bodo služila pri hitri in enostavni postavitvi vašega novega nadstreška. Vse skupaj vam ne bi smelo vzeti več kot xy časa. 

Več o možnih dimenzijah in naročilu Gutta Premium gotovih nadstreškov lahko izveste tukaj.

Več člankov