Kako do zelene, a trpežne površine?

Nasveti

“Okoli hiše nimam ravno veliko prostora, a bi rad s travnato površino pokril skoraj vsak možen del. Tudi tam, kjer je, ko dobimo obiske, parkiram kak avtomobil. Potrebujem torej trpežno rešitev. Ali mi lahko pomagate?” se je pred časom glasilo vprašanje, ki smo ga prejeli na naš elektronski naslov. Če ste v takšni ali podobni zagati tudi sami, preberite spodnji zapis.

Vsak od nas si želi kar se da urejen dom, h kateremu pa seveda sodi tudi skrb za njegovo okolico. Slednjo lahko uredimo s pestro izbiro okrasnega grmičevja, sadnega drevja, zelenjavnimi gredicami in podobnim. A vse se začne pri zelenici. Ali veste, kako jo urediti, da bo lepo zelena tudi če na njej kdaj parkirate avtomobili, ali pa, če se po kakšnem delu še posebej radi podijo vaši otroci?

Rešitev so travne rešetke za utrditev pohodnih ali povoznih travnih površin. Z njimi se izognete tesnenju površine in še vedno ustvarite stabilno podlago, kjer je to potrebno – na primer na vaši dovozni poti ali na delu dvorišča, kjer tu in tam parkirajo obiski ali pa se brezskrbno igrajo vaši otroci. 

Vzdržljiva in obstojna rešitev pa je tudi tako enostavna, da jo boste lahko brez težav položili popolnoma sami. Sliši se preprosto odlično, kajne?

Več o travnih rešetkah lahko preberete tukaj.

Več člankov